Svet
32652 ogledov

Srhljivo: Posnetek trenutka umora zvezde TikToka

Posnetek zaslona
Posneli grozljiv trenutek umora priljubljene iraške zvezde TikToka znane kot Om Fahad, ki so jo likvidirali pred lastno hišo!

Zvezdo TikTok z več sto tisoč spletnih sledilcev, znano kot Om Fahad, je zamaskirani moški ustrelil v napadu pred njenim domom v okrožju Zayouna v vzhodnem Bagdadu.

Posnetek nadzorne kamere je posnel petkov napad, na katerem je videti oboroženega moškega, oblečenega v temna oblačila in s čelado, kako stopi z motorja, hodi proti črnemu terencu in strelja v vplivnico.

Po poročanju Al Jazeere je ministrstvo za notranje zadeve sporočilo, da bo posebna ekipa preiskala okoliščine umora. Om Fahad, s pravim imenom Ghufran Sawadi, je na TikToku okoli pol milijona svojim sledilcem redno delila svoje videoposnetke, na katerih pleše ob pop glasbi.

Februarja 2023 jo je sodišče obsodilo na šest mesecev zapora, saj je ugotovilo, da njeni videoposnetki vsebujejo "nespodoben govor, ki spodkopava skromnost in javno moralo". Njeni videoposnetki so presegali po milijon ogledov. Takrat je bilo na do dve leti zapora obsojenih še pet drugih ustvarjalcev spletnih vsebin, zoper druge pa so uvedli preiskave.

Zadavil jo je oče

Iraško notranje ministrstvo je januarja 2023 ustanovilo odbor za odkrivanje "obscene in ponižujoče vsebine", ki so jo na spletu objavili vplivni ljudje, kot je Fahad. Po mnenju iraškega notranjega ministrstva bi s tem ohranili "moralo in družinsko tradicijo" v iraški družbi

To ni prva vplivnica v Iraku, ki je bila ustreljena sredi vse večjega zatiranja svoboščin na internetu.  Noor Alsaffar, 23-letna zvezda TikToka z več sto tisoč sledilci, je bila umorjena septembra 2023, Tara Fares, 22-letno manekenko in vplivnico, so prav tako ustrelili leta 2018. V Iraku številni tako imenovani "umori iz časti" niso nenavadni. 22-letno zvezdnico YouTuba Tibo al-Ali je lanskega januarja zadavil njen oče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • LukaMB 21:26 29.april 2024.

    To mi bolj zgleda na delo nato-teroristov ZDA/VB ali Izrael ter njihovo isis umerjeno opozicijo radikalno ter CIA, namreč oni radi pobijajo boge ženske tako kot so ubili Dugino v Rusiji s TNT-jem, na boge ženske se spravljajo samo nato-teroristi, to je znano.

  • ivo5 18:58 28.april 2024.

    Vsak zakaj ima svoj zato. Zadeva ni naključna, ampak ne vtikaj nosa kamor te ne marajo.

  • vojko19 18:14 28.april 2024.

    In to bo prihajalo kot begunci v evropo?